Little Big Planet PS VITA

Det har gått ett par år nu sedan första LBP (little big planet) lanserades och slog spelvärlden med storm med sin unika stil och den enorma online världen där man kunde göra egna banor och dela med alla andra spelare. Jag köpte LBP 1 på realse dagen och spelade extremt mycket, det var ett härligt och kul spel. Roligt både ensam men framförallt tillsammans med en vän eller flera. Online, offline, create mode - allt var grymt! 
Sedan kom tvåan och tog allt som gjorde ettan bra och piffade upp det, la in några nya moment och nya sätt att spela. Började göra banor som inte bara var rakt fram och tog dessutom alla online banor från ettan in till det nya. Det var nästan för bra för att vara sant, jag var som nykär. Men jag spelade inte tvåan lika mycket som ettan, jag tröttnade en aning. Varför? För att det finns något som kallas nyhetens behag. 
 
Nu har det gått ett par år sen första spelet som sagt och det finns LBP både till PSP och nu PS VITA. Spelet fick den fantasilösa titeln: LIttle Big Planet PS VITA men det duger. Inledningen är ungefär som i LBP 2 och spelet i sig påminner om de andra titlarna, framförallt de till ps3 då de är HD tillskillnad från halvfloppen till PSP. Ett spel som kom eter ettan men såg äldre och spelades sämre. Dock kul, de är alla kul oavsett om man tröttnar efter en tid eller inte. Ps Vita versionen är också kul men har tyvärr en ganska kort kampanj precis som i de andra Little Big Planet spelen. Ettan är nog det som var längst, eller var det bara för det var det första man körde och hade massa problem. Det behöver vi inte diskutera just vid detta tillfälle men kampanjen är en aning för kort, men istället så finns det mycket godsaker att ta och en massa minispel. Det är det som gör att hållbarheten i LBP stiger ett par steg. Plus onlineläget. 
Tyvärr är det aldrig lika kul att spela online på en bärbar konsol som på en stationär. På semestern eller tåget, visst. Men hur ofta är man på semester jämförelsevis med t.ex. hur ofta man sitter i sin soffa och spelar på teven? 
 
Storyn är ganska enkel och går ut på att en dockspelare har skapat dockor som blivit onda och försöker ta sönder hela karnival planeten. Karnival planeten är en planet med små världar där olika cirkus artister styr. De är clowner, trollkarlar osv. Vår hjälte är som vanligt tygfiguren Sackboy och hans uppdrag blir att rädda Little BIg Planet och besegra Dockspelaren. Det blir dock ett par twistar i spelet och slutet är inte direkt det man tänkte sig från allra första början, vilket jag gillar. Det blir lite mer spännande och speciellt när spel inte är som man tro de kommer att vara. 
 
Kontrollen är smidig och bra. Det är simpelt koncept men ändå utmanande på sina ställen, precis lagom skulle jag säga. Det blir aldrig riktigt svårt vilket kan vara synd men samtidigt tycker jag banorna bjuder på en härlig blanding och bossarna är varierande och sådana att man gärna kan spela om dem ett par gånger. Little Big Planet handlar mycket om att spela om banor för att ta allt man missat och försöka klara saker utan att dö för att få bästa poäng och samla trophies. Sådant gillar jag, men det blir aldrig så jättelockande till en bärbar spelmaskin. Detta är synd, men något man får acceptera.
 
Spelet fungerar väldigt bra på just Ps Vita då det är en bärbar maskin som erbjuder nya saker till spelandet som t.ex. en touch skärm både på fram och baksidan. I LBP Ps Vita använder man därför mycket touch funktioner för att besegra fiender, skjuta iväg raketer och ta sig över plattformar t.ex. Allt fungerar bra och man märker att det lagts ner tid för att göra det så snyggt och enkelt som möjligt, men samtidigt göra det kul och nyskapande för varje ny bana man kör. 
 
 
+ Varierande banor
+ Bra användning av touch skärmarna
+ Bra och enkel kontroll
+ Mycket att samla 
- Tråkiga arkadspel
- Aldrig riktigt svårt
? Varför är det på svenska
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Konstantin

Jag tyckte ettan var extremt rolig, speciellt när man spelade och försökte klara banorna tillsammans med kompisar, det var fan priceless. Lite synd att spelet var så kort bara! :/

Svar: Håller med ettan var riktigt bra. Kanske det bästa, även om de gjorde mycket bättre i tvåan och la in fler moment. Lite väl korta story lägen kanske men finns alltid mycket extra att både göra och samla i lbp spelen vilket gör att betyget blir högre. Det jag älskade mest med första spelet var att det kändes så nyskapande. Nu när man redan sett det i ett x antal spel i serien blir det inte samma wow faktor liksom. Spela med kompisar är dock fortfarande priceless ;)
Tim Ohlsson

2013-08-17 @ 15:37:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0