Nytt köp: Batman Arkham Origins

Köpte den tredje och sista delen i Arkham trilogin idag. Jag var fett taggad och har sett fram emot detta spelet länge, då jag älskade de två förra spelen i serien. Därför var mina förhoppningar skyhöga och än så länge är jag faktiskt lite besviken. Det är ett väldigt bra och snyggt spel, men bossfighterna har än inte varit på samma nivå och ibland så laggar spelet. Det är väldigt mycket mashing button och det är mer slagsmål än kluriga gåtor och smyga runt, vilket är vädligt synd.
 
Jag har bara spelat cirka 1-2 timmar så detta kan såklart ändras, jag tror det kommer bli fetare. 
 
 

Grand Theft Auto V Recension

Så då var det dags att recensera ett av årets absolut hetaste och största spel. Ni som läst tidigare inlägg i min blogg vet hur skeptisk jag var till spelet innan jag körde det, hur jag struntade i att köpa det förrän cirka en och en halv vecka sedan. Men jag spelade det och jag ÄLSKADE det. 


I Gta V spelar man för första gången som tre olika karaktärer. Det är en grym story och hur man byter mellan karaktärerna och gör uppdrag tillsammans, är extremt välgjort. Alla uppdrag är sjukt kul och väldigt välbalanserat. Karaktärerna har unika personligheter och drag, de är genomtänkta och man tycker om alla tre. Precis som de flesta tycker jag om Trevor mest. Även om han är sjuk i huvudet så har han en sådan härlig stil, hans scener och  dialoger är så bra att det enda jag kan jämföra det med är de bästa scenerna i en svinbra Tarantino film, eller de bästa scenerna i The Last of Us. 
 
Spelet börjar med en litet intro där man får se två av huvudpersonerna: Michael och Trevor. De gör ett rån och ska sedan sticka därifårn när det kommer massa poliser. Man skjuter ihjäl ett par och tar sedan en bil som man kör iväg med. Dock kommer det sjukt mycket poliser och stoppar Michael, Trevor och deras kompanjon Brad. Brad och Michael blir nedskjutna och Trevor flyr. Man vet inte om de klarar sig, och sedan börjar spelet på riktigt 9 år efter inccidenten. 
 
När spelet börjar på riktigt är det riktigt härlig musik, vilket det är i princip under hela spelet, man får även se den stora staden San Andreas (nostalgi) och så får man reda på att Michael överlevde. Man blir även presenterad till den tredje huvudpersonen i spelet, Franklin. Franklin är nog den jag gillade minst, men jag tyckte ändå om honom väldigt mycket. Det visar verkligen hur bra Rockstar är på att göra personer man älskar och bara vill se mer av.
I alla fall så börjar spelet med att Franklin och hans polare Lamar ska sno två stycken sportbilar. Det är sjukt grym dialog och de har verkligen fångat hur olika personer snackar beroende på var de kommer ifrån osv. Franklin är en svart snubbe som lever lite i förorten, han använder alltid ord som: dog, nigga, homie etc. Även om jag inte är en sån person som lyssnar på hipp hopp och leker ganster, så tycker jag verkligen om deras snack. I hela spelet känns det hela tiden som du är på de olika platserna där karaktärerna är. Rockstar fångar verkligen allt i detta mästervärk.
 
En grej jag måste ta upp är att det är väldigt mycket uppdrag där man kör bil och såklart åker man mycket bil när man glider omkring i stan. Därför är jag så glad att bilfysiken är så jävla bra. Att bara köra runt och flumma är skitfett, och döda oskyldiga människor för att få polisen på sig är lika underhållande som att råna en bank, nästan. 
 
Förutom alla de välbalnserade uppdragen och den sjuka variationen, så finns det massor att göra utanför själva storyn. Såklart finns ju online med men om vi nu snackar om själva story mode, så kan man göra allt från att jogga och cykla till att åka vattenskoter, gå på strippklubb, spela dart och köra flygplan. Dock gillar jag inte helikoptern så mycket då jag tycker det fordonet har sämst fysik. Men fortfarande är det galet hur mycket man kan göra och hur stort spelet är. Både hur lång tid själva kampanjen tar, hur mycket tid man kan lägga ner på online, men också själva kartan. De andra gta spelen kan slänga sig i väggen.
 
Jag var aldrig ett fan av gta innan detta, men nu är jag. Grafiken är väldigt bra och realistisk, dialogen är i mästerklass och alla karaktärer är suveräna. Dock hatar man rätt många, men jag antar det är meningen och något Rockstar ville. T.ex. Michaels familj, de är skitstöriga, men om de inte varit det skulle inte heller Michael vara som han är och göra det han gör. Michael är liksom en man som har gott om pengar och ett stort hus. Fast han är deppig och vill tillbaka till att råna banker osv. Tur för honom kommer Trevor in i bilden efter ett par timmars spelande. Han överlevde ju också för nio år sedan och första gången man ser honom igen så tar han en brud bakifrån och sedan dödar hennes kille. Schysst kille, but we all love him!
 
Ytterliggare en sak jag älskar med gta v är hur tiden bara flyger förbi när man spelar. Jag satt flera timmar per dag och helt plötsligt var det midnatt och man skulle börja 8 dagen efter. Det är inte många spel som är så. Finns några t.ex. Uncharted serien, The Last of Us, Borderlands. Om ett spel ger den känslan så är det direkt en favori.
 
Nu när jag är klar med detta fantastiska spel så känns det lite tomt, jag vill spela mer. Jag vill nästan spela om Gta V. Och även fast jag ogilade gta iv känner jag en lust att bara köpa det och spela det igen, kanske har min kärlek till gta blommat upp nu. Rockstar har en fin plats i mitt hjärta med spel som Red Dead Redemption och L.A. Noire. Men nu tog de allt ett steg längre med Gta V. Jag tar tillbaka allt negativt jag sagt förut, Rockstar ni har min kärlek och respekt. 
 
 
 
+ Grafiken, musiken, storyn, variationen av uppdrag, karaktärerna, dialogen, hållbarheten, online, bilfysiken, valmmöjligheterna
- Ibland inte perfekt synk med text och ljud

GTA V first impressions

Eftersom jag inte har så mycket att skriva om och eftersom alla gillar gta så tänker jag göra ett till inlägg om gta. Det kommer antagligen bli fler men jaja.


Nu har jag börjat spela spelet och jo det ät fett, inte så fett som vissa tycker det är. Men ett grymt spel helt enkelt. Än så länge är det väl inget jätte märkvärdigt och det mesta har man sett i andra spel. Det bästa måste nog vara de härliga karaktärerna och dialogen. Grafiken är visserliggen väldigt snygg men The Last of Us har bättre grafik t.ex. Även storyn och röstskådisarna och dialogen är bättre i The Last of Us. Men Naughty Dog är lite i en klass för sig, tätt följt av bland annat Rockstar.
 
Rockstar har gjort massviss med grymma spel, gta serien är såklart mest känd men titlar som Red Dead Redemption och L.A. Noire får det att vattnas i munnen 
 
Nu är det GTA V jag ska snacka om och även om det inte är så märkvärdig än och jag inte direkt har blivit mind blown än, så är det ett härligt lir. Jag verkligen älskar bilfysiken, det är nog det bästa förutom karaktärerna då. Men jag stör mig på några saker, exempelvis:

1. Osynk i text och prat. Vet inte om detta bara gäller ps3 eller om jag bara fått ett exemplar som sneade just vid ett tillfälle. Helt plötsligt i ett samtal så bara kom text men ingen sa något eller så pratade de tyst och bara munnen rörde sig och det blev bara awkward. Dialog är fan något av det viktigaste annars sitter man bara och lider. Nåja det hände bara en gång, eller typ en och en halv.
 
2. De långsamma jävla personerna man måste åka med ibland. Vissa är så sega, i ett uppdrag skulle man ta en bil med någon brud och hon var slöare än en gammal kärring som sitter fast i klister. Blev så irriterad att jag körde på henne, då stod det att jag hade failat och jag fick göra om det. Fan.
 
3. När man kör ett uppdrag och det bara kommer en fet jävla lastbil eller ännu värre en fucking polisbil rakt i vägen. Jag körde ett uppdrag och allt gick bra och så kommer en polisbil o kör rakt på mig. Men enligt spelet är det mitt fel och polisen blir tokig och jagar mig. Jag kör dessutom världens långsamaste bil i just det uppdraget och medan polisen jagar mig kan jag inte fortsätta med updpraget. Bara att köra runt tills det är lugnt igen. Kanske ingen big deal men det är ändå störigt. Tur var jag nära nått jävla berg liknande skit och polisbilen kunde tydligen inte köra där uppe, så ha ha.
 
4. Strippklubben. Dont get me wrong, I love the strip club in gta v. Vad jag inte gillar är att man först måste röra tjejen tillräcklgit för att hon ska gilla en och vilja ha sex med en. Inte nog med att det tar tid det är även en vakt som inte får se när man pervar sig i smyg. Visst fine, värt det i slutändan tycker man ju. MEN när man sedan är klar är det typ en slump om tjejen vill ligga med en. MEN om du nu lyckas få med dig henne och ska ha sex, ja vad gör jag då. Jag råkar slå i luften så hon blir rädd och springer iväg. Så jag måste börja om från början ewukrhtsajthlas. Det som först var ett roligt typ mini spel där man ska röra en strippas höfter utan att vakten märker, blir snabbt jävligt drygt när man måste göra om det en femte gång för man är så jävla klantig! 
Jag var Franklin när detta hände och när strippan sprang iväg i rädsla, sprang jag efter och slog ihäl henne. Dont mess with this nigga. 
 
 
Det är väl det jag än så länge stört mig på, men det är bara småsaker och förutom det känns spelet riktigt lovande. Musiken är också skön, både när man kör omkring och är på strippklubbarna t.ex. Dock har jag bara spelat några få timmar så förhoppningsvis blir allt bara fetare och ballare. Vad jag sett och hört från andra så tror jag att detta ändå rätt så lätt kommer bli en tio poängare. Kanske.
 
 
 
 

GTA V (angry tamma del 1)

Jag har försökt att vara lite annorlunda och inte köpa GTA V, men tillslut kunde jag inte stå emot mer så ag köpte det. 

Anledningen till att jag varit så anti beror på fler anledningar: 
 
1. Jag har aldrig varit ett fan av GTA och helt ärligt tyckte jag inte fyran var något märkvärdigt alls.
 
2. Jag verkligen avskyr när personer som aldrig spelar annars, helt plötsligt bara: "ÅH GTA V SÅ GRYMT" och "GTA V Bästa spelet ever" och "Har du inte köpt GTA V, det måste man ha" och "Du är sämst om du inte köper GTA V" eller det värsta: "Du är ingen gamer om du inte har GTA V"
 
3. Det finns enligt mig bättre spel. Och det finns kommande spel jag ser fram emot mer, därför tänkte jag först att jag skulle köpa de och typ önska mig GTA V i julklapp
 
4. Mycket annat just nu, har helt enkelt inte tid med GTA V. Eller man har ju tid till allt, men jag vet att jag kommer älska GTA V. Och när jag älskar ett spel glöms liksom allt annat bort, not good.
 
 
Så där har ni varför jag varit anti GTA V och inte köpt det förrän nu. Men jag köpte det iaf, alltid något . E jag en gamer nu? För ett enda spel som nt ens är hardcore bestämmer ju såklart allt<333 Även om jag alltid spelat spel och kör extremt mycket mer än alla GTA fanboys och fifa fanboys, så är ju jag ingen gamer om jag inte köper femte delen i gta serien<3 Gå och göm er bakom en sten. 
 
Ni som säger sådant som jag citera där uppe och verkligen tycker så, fan asså. Jag vill inte säga något illa om någon för alla får ju tycka vad de vill. Men en sak är säker, gta är inget spel som gör en till någon gamer. gta v kommer säkert vara svin bra jag ser fram emot att börja spela det, men det finns spel som klassificerar en gamer mycket bättre.
 
Och om ni undrar vilka spel som jag nästan kan garantera är och kommer vara bättre än gta v så kommer här en liten snabb lista på några. Dock har jag inte spelat gta v än så klart jag inte kan veta säkert, men med mina erfarenheter av spel så tror jag att mina gissningar stämmer rätt bra och gta v är nog inte så olikt gta iv (som jag ogillade) att min hjärna exploderar och jag sprutar på tv skärmen. nej men iaf här e en lista på spel som jag tkr och tror kommer vara bättre än gta och som jag ser mer fram emot och om det är spel som redan finns, haft mer kul med: 

The Last of Us
Heavy Rain
Super Mario Galaxy 
L.A Noire
Crash Bandicoot 3
Watch Dogs
Batman Arkham Origins
Batman Arkham City
Batman Arkham Asylum
Uncharted 1-3
God of War 2 och 3
 
 
List goes on. 
 
Min poäng här är att gta serien är överskattad och oavsett hur grymt gta v är så kommer det iaf inte vara bättre än de spelen jag listat ovanför. Okej kanske bättre än några, alla de där spelen är absolut inte mästervärk
 
Jag kanske är för hård nu och får kanske bita i det sura äpplet sen när Gta v visar sig vara det bästa spelet jag någonsin kört. Jag tror inte det men vem vet.
 
Om gta v nu är så jävla bra då tar jag att jag har haft fel. Det kan vi alla ha, men jag är mest bara sur över denna hype och alla casual gamers som tror de är värsta proffsen helt plötsligt. Samma sak med cod, fast skillnaden på cod och gta är ju att gta ändå är feta spel som bjuder på nyskapande grejer. Medan cod är lika upphetsande som mittt senaste bajs. Cod är dock okej i viss mån och modern warfare spelen funkar, dock börjar alla jävla cod titlar bli så fucking uttjatat, men det är en annan grej vi kan ta i ett anant inlägg
 
Kanske har jag nu skrivit saker jag inte menar, det är sent och jag bara kände för att göra något. Därför blev det iaf ett spelinlägg woho, det var fan på tiden. 
 
Jag hoppas ni inte hatar mig för mycket nu och förlåt om jag gjorde någon lessen eller fick någon att slå skallen genom väggen. Älskar någon gta v här kommer säkert han (elller hon) tycka jag är världens dummaste idiot eller en stor noob. Men då får du eller ni gärna tycka det, för alla får tycka exakt vad dom vill. 
 
Jag har sagt mitt så säg gärna ert. 
 
Nu ska jag spela mario kart 64, FÖR YOLO!
 
 

Bror vad händer med bloggen

Bror jag vet shi

idag var det spexfoto. jag hade skägg, vi lekte hungergames

nu var sagan slut

Lyckad filminspelning

Spelade in scen 2 idag lördag och det var riktigt kul. Det gick bra även om det blev lite flummigt ibland och vi fick göra ett par omtagningar. Sedan skulle Botswana gå lite tidigt, men vi fick ändå fram några bra bitar. Nästa helg kör vi igen, då blir det scen 3 som är festscen. 
 
 
 
 
 
 
 

Fillminspelning

Imorgon så börjar jag med min inspelning till en film jag håller på med. Den kommer att heta EGO, om jag inte byter i sista sekunden till något som bara dyker upp medans jag filmar. Men ja, det ska bli riktigt kul. Det blir scen 2 imorgon och sen nästa helg blir det scen 3 som är en festscen. 
 
Jag är riktigt glad att jag har så bra personer med som ska skådespela. Dock kommer det nog bli rätt svårt då jag inte har så mycket erfarenhet bakom kameran och redigera är jag ännu sämre på. Men där får jag lite hjälp och även med filmningen. Felicia kommer vara med som assistent typ och vi  får se hur det går helt enkelt, jag är iaf grymt motiverad och tror starkt på mitt manus och alla mina idéer! 
 
Själv spelar jag en av de större rollerna. I början var det tänkt jag skulle ha mindre roll men eftersom jag vet vart jag vill med det hela och kan hjälpa till att driva gav jag mig en större roll. Kanske lite egoistiskt men det är ju också namnet på filmen ;) plus så är det faktiskt svårare att vara med själv. Nu har jag ansvar inte bara bakom kameran utna också framför. Och då får vi inte glömma jag skrev hela manuset själv samt köper allt smink etc. Hårt jobb, men jag vill gärna syssla med sånt här i framtiden så det är en bra början ;)
 
Detta var inget spelinlägg men hoppas ni blir nöjda ändå. Jag har varit lite lat på bloggen senaste tiden. Men om ni vill ha intressanta nyheter borde ni typ checka gamereactor. Det gör jag var dag.
 
Game on
 
 

RSS 2.0