Mina favorit konsoler

Här är min topp tre lista på mina tre favorit konsoler någonsin. 

3. Xbox
 
Den första Xboxen släpptes i Europa 2002, då var jag 7 år. Maskinen fick jag nog när jag var 8. Jag spelade väldigt mycket och hade ett stort bilbiotek spel för att vara så pass liten. Dock var jag för ung för att förstå värdet av att spara spel, jag bytte in spel och sålde spel hit ochd it. Såklart gick man minus men jag var nöjd och på något sätt kan man väl första mitt yngre jag, när ett spel är avklarat har man ju fått det nöjet? Dock hade jag velat spela ett par av titlarna jag sålde idag, nåväl har fortfarande kvar ett dussin finfina titlar. Förutom Predator spelet det suger.
 
Xbox var en stor klumpig högljud maskin men den hade bra grafik på sin tid, den var cool och kontrollen var skön även om den var stor. Jag hade en speciell trådlös kontroll som jag alltid spelade med. Tror även min Xbox var chippad eller flashad, men enligt rykten och svaga minnen så råkade jag och en kompis förstöra det. Bra jobbat Tim. 
 
Favoritspelen var Halo 2 och Star Wars Battlefront 2. 
 
 
 
2. Playstation 3
 
Jag har en stor kärlek till min ps3. Cirka 105 spel och tusentals timmar har jag spenderat tillsammans med min urläckra vän. Playstation 3 var väldigt dyr när den släpptes, men jag fick en och var sjukt glad. De första spelen jag fick med min ps3 var några småspel som följde med, Conan och Buzz. Buzz spelade jag tillsammans med både min familj och vänner. Sedan växte biblioteket med spel mer och mer. 
 
Ps3 var så grymt för det var första maskinen jag någonsin haft med HD. När den kom hade redan Xbox 360 varit ute något år, men ps3 lockade mest då den hade blu-ray och bättre spel tyckte jag. Jag tycker fortfarnde ps3 har levererat mer än Xbox 360. 360 har större och bättre multiplayer visst, men de exklusiva titlarna till ps3 som The Last of Us, Uncharted och God of War 3 knäcker verkligen i princip allt. 
 
Denna best var mer än bara en spelmaskin, den hade allt och lite till. Idag är såklart även denna maskin inte helt up to date när ps4 har lanserats och snart även Xbox One (i europa alltså, i USA är båda redan ute). Men ps3 har spel med svinbra grafik och The Last of Us är så snyggt att det mäter sig med titlar till nästa generation. 
 
Med härlig design och sköna kontroller tar sig ps3 in på min andra plats. Bästa spelet är lätt The Last of Us, men älskar även spel som Little Big Planet.
 
 
 
 
 
1. Playstation 1
 
 
Den allra första spelmaskinen jag ägde fick jag när jag var 4-5 år gamal. Det var Sonys Playstation. En maskin som ligger mig extremt varmt i hjärtat. Hundratals timmra spelade jag framför Playstation 1 som liten grabb. Det var en härlig tid och spelandet fick mig att fly verkligheten, jag hade det lite tufft just då och då var ps1 helt perfekt. Min pappa satt med mycket och vi spelade en massa tillsammans, det är minnen man minns. 
 
En konsol som hade alla möjliga slags spel, var först med 3D shooters som Duke Nukem och gjorde revolution på flera olika sätt. Folk hade aldrig sett något som ps1. Skön kontrol och man kunde för första gången någonsin lyssna på musik på en spelmaskin! När ps1 kom i början på 90 talet var det stort. Vi får inte heller glömma att spelen var skivor istället för kassett. 
 
Bästa spelet var och är än idag Crash Bandicoot 3. 
 
 

Tre Recensioner (Batman Arkham Origins) (Eat Lead) (Fear 2)

Batman Arkham Origins
 

Detta är tredje delen i Arkham serien och utspelar sig ett par år innan Arkham Asylum. Batman är ynge och för första gången får man både se och prata med hans butler Alfred. Det är dock andra röstskådespelare men jag tycker alla fungerar bra, framförallt Jokern. Batman själv låter ibland som han försöker krysta eller har förstoppning. 
 
Spelet är precis som i Arkham City rätt stort och det finns mycket att göra, extra uppdrag och hemliga saker. Tyvärr är kartan ganska klyddig och istället för att ta sig fram till fots och genom att använda sin batclaw, så kan man bara med ett par knapptryck ta sin batwing och flyga till en annan destination. Häftigt först men man går miste om rätt mycket. Kanske lika bra egentligen då Arkham Origins lätt har den tråkigaste omgivningen. Trots det så är det underhållande att göra side missions och slåss mot bovar. 
 
Själva kampanjen är bra och liknar de två föregångarna, mer lik Arkham City. Fighting systemet är snabbt och det är en rätt bra story men jämförelsevis med City och Asylum känns Origins rätt ljummet. Det är ett väldigt bra spel men när man har så höga förväntingar som jag hade kan man inte låta bli att bli besviken i vissa stunder. Tack och lov räddas mycket av alla intressanta och roliga karakäter samt nya vapen som electric gloves. 
 
Jag personligen tyckte om bossfighterna i spelet men de är väldigt lika varandra och det bjuds aldrig på någon direkt utmaning, förutom när man möter Bane. Bane har väldigt mycket plats i spelet och känns ibland som huvudskurken även om det är Jokern, som vanligt. Dock handlar nästan första halvan av spelet mest om Black Mask vilket gör spelet riktigt bra. Precis som del 1 och 2 i serien är det fullt med plot twists. 
 
Grafiken är sämre än i Asylum och City, men musiken är bra. Spelet laggar ibland och om man kör för länge kan det bli rent av ren tortyr. Online läget var bättre än förväntat.
 
+ Bra story, Alfred, Mycket att göra, online läget
- Allt jävla lagg, sämre grafik än i de tidigare spelen
 
 
 
 
Eat Lead
 

Eat Lead är egentligen inget bra spel alls, men det blir bra då det tar sig själv så oseriöst att det blir sjukt kul. Spelet är en parodi på andra spel och filmer, det är fullt med humor. Det har glitchar och det är väldigt random och flummigt, men allt är medvetet av spelskaparna och kan därför inte klagas på allt för mycket. Dock är det väldigt enformigt och jag hade gärna sett mer variation. Ljud och grafik är okej men absolut inget speciellt. Storyn är vädligt simpel men spelet är underhållande och verkligen utmanande. Bossarna är sådär och att man plötsligt mötte en stor typ kraken på en båt var minst sagt förvirrande. Eat Lead bjuder på allt möjligt snurrigt, men bara för Niel Patrick Harris gör rösten till skurken så ska det få lite extra cred. 
 
Spelet är värt att köpa om man hittar det riktigt billigt eller på loppis. Men när man är klar med kamapnjen finns absolut inget att göra. 
 
+ Humorn
- Enformigheten
 
 
 
Fear 2
 

Ett ibland väldigt skrämmande och obehaligt skräckspel med grym action, mycket blod och snygga effketer. Ett mycket kul och vissuelt spel. Man bryr sig inte så mycket om storyn och karaktärerna men alla vapen och upplägget gör att man inte kan göra annat än älska det. Slutet var riktigt bra och det är ett spel alla borde plocka upp och köra igenom. 
 
Idag är det ganska gamalt och grafiken är därför dålig med tanke på vad man är van vid, men ljudet och musiken är bra. Att skjuta sönder fiender i bitar eller att bli jagad av flickan Alma, är både jobbigt men också otroligt behagligt. 
 
+ Skräckmonenten, alla vapen, atmosfären, variationen
- För kort 
 

I am back

Har varit borta från bloggen ett tag nu men det är dags att börja skriva igen. Det har hänt en hel del sen vi sågs senast. Jag har klarat rätt många spel, införksaffat ett par nya spel och just nu sitter jag här i hopp om att Gamestop ska ringa och säga att det finns en ps4 för mig.
 
Jag förhandsbokade playstation 4 lite sent, kanske en månad sen ungefär och då är man tydligen helt screwed. Han som jobbade sa att man skulle ha bokat redan i augusti, man tackar.. Men med extrem tur får jag ett samtal innan veckan är slut annars får jag nog vänta till efter jul och nöja mig med wii u, ps3, xbox 360, ps2, ps1 och ps vita. Hur ska jag klara det? Nä skämt å sido. 
 
Eftersom jag inte bloggat på typ två månader så har jag en del recensioner på g också, om jag har tid och lust vill säga. Har en del att göra nu, mycket stress.. Skola, Malmö Opera, högskola osv. Jag gillar inte att vara typ vuxen nu. Både ja och nej såklart men ska söka till teaterhögskola och är helt lost om hur det ska gå till och sånt där. Samtidigt måste jag tänka på annat då jag bland annat är med i en föreställning på operan som heter Tusen och en Natt, det krockar nästan med audition för höskola. Jaja detta är väl bara början om man ska syssla med skådespel i framtiden, vilket jag ska. Eller spel, spel är kul.
 
Har även börjat ladda upp saker på min youtube kanal. Så där kan ni se saker som rör min uppkommande film "Fångad". Än så länge har jag bara klipp som har med det att göra, men tänker även lägga upp "challanges" med Felicia och kanske någon video där jag pratar om spel? Ska fundera på det, men nu taggar vi ps4 allihopa. 
 
Playstation 4 är väldigt imponerande måste jag säga, folk tror jag är en fanboy för jag älskar ps4 så mycket men jag tycker bara Sony har prickat in allt och gjort en så gott som perfekt konsol. Xbox One ser absolut inte lika bra ut med sämre grafik, prestanda och inte alls lika coola funktioner. Och när folk säger One är dyrare och bättre för den har kamera och man kan styra den med rösten etc. Ja då säger jag att Ps4 kan göra detsamma och det finns också en kamera till ps4 så ha. 
 
Anyway så hoppas jag det blir mer action här på bloggen nu och om jag blir för lat igen får någon gärna skriva till mig att jag ska skärpa mig. 
 
Mitt senaste spelköp var Super Mario World 3D till Wii U. Mycket bra spel till en nästan lika bra maskin som dock håller på att gå i botten pga att ps4 och one tar allt rampljus, stackars Nintendo.
 
 

RSS 2.0