Inköp i Scotland

Tjena!
 
Som ni har sett tidigare så har jag köpt ganska mycket spel här i Scotland och nu ska jag sammanfatta det jag köpt, men en hel lista på varje spel kommer senare när jag väl är hemma i det förtrollande Sverige igen! 
 
Här är en bild ni kan njuta av sålänge. Det är på alla mina 35 spel jag införskaffat under denna vecka jag varit här.  Spelen var riktiga fynd och alla nya till min samling. Priserna ligger mellan 4-15 pund i snitt :) 
 
 

Nytt inköp

Har köpt ytterliggare 6 spel här i Scotland. Har nu införskaffat 28 spel på cirka fem dar. Bilder på alla spel kommer nog när jag är hemma i Sverige igen! Iaf en lista på alla spel.


Playstation 3 topp 5 bästa exklusiva spel (part 5)

(01) The Last of Us
 Naughty Dog / 2013 / Playstation 3
 

Ettan på min lista var självklar och de flesta som läser min blogg visste nog redan om det. The Last of Us var perfekt på alla sätt och vis. Bättre än alla Naughty Dogs tidigare spel och det snyggaste konsolspelet jag någonsin spelat. Det känns som en blu ray film i högsta kvalite och ibland till och med som verkliga livet. Dialogen är strålande och det är både spännande, intensivt och skrämmande. 
 
 
 

Tims ersättare

Hej hej hej det är inte Tim, utan det är Flisan, Tims fruga som hoppar in eftersom jag vet så mycket om spel <33333 Nej ärligt, jag har ingen koll alls, jag spelar Uno och Candy Crush haha, och lilla kycklingen... Men Tim har faktiskt fått mig att börja spela lite mer kvalitets spel, som Mario. Jag och Tim spelar alltid Mario Cart när vi träffas, det är så himla skojjigt! Och jag har faktiskt blivit väldigt duktig jämfört med de första gångerna. 
 
Ett annat spel jag å Tim spenderat mycket tid framför är Nintendo Land, som ingick när Tim köpte nya Wii U för 2 veckor sen ungefär. Det är sjukt kul! Massa olika mini spel, vissa 1 player, å några 2 å vissa upp till 5. Så Mario Cart och Nintendo Land är mina favorit spel, och sen Mario Galaxy är också kul, fast jag är väldigt dåligt på det haha. Föredrar Super Mario Bros, det är lättare, där klarar jag iallafall bana 1 utan problem, men resten ska vi inte tala om........ Som ni ser, Tims fruga gillar inte pang pang (vilken tjej gör det?, vissa kanske men det är få) och Tims fruga spelar mycket Nintendo bara, men det är roligast. Ibland har jag å Tim spelat Buzz frågespelet på hans PS3, och det är oxå skoj, ibland vinner jag faktiskt men det är bara för jag har tur med mina gissningar haha, för im telling you, I suck at those frågesports spel!
 
Så nu har den korkade som egentligen inte har en aning om spel talat, tack för er tid nu ska jag fortsätta vänta på att Tim ska logga in på Skype så vi kan prata. Han är ju i Scottishland och jag saknar honom sååååå mycket. Säger bara en sak: Wifi<3
 
 
 

Senaste inköpen i Scotland!

Tjena!
 
Är i det kalla regniga Scotland och lever livet. Har varit på whiskey destileri där det luktade intensivare än en lada med hästskit. Har också shoppat skor till min fina felicia, köpt en tröja med little big planet tryck och det bästa av allt - 22 tvspel! Här i Scotland har de galna priser på Game så jag slog till och bara plockade spel efter spel. 
 
Har tagit mycket bilder och mer kommer läggas upp både här men först och främst på facebook där jag redan gjort ett album. 
 
 

Playstation 3 topp 5 bästa exklusiva spel (part 4)

(02) Uncharted 2 / Uncharted 3
 Naughty Dog / 2009/2011 / Playstation 3
 

Det finns några saker som är svåra här i livet och ett par saker som är så gott som omöjliga. I den kategorin tillhör valet att välja mellan att sätta Uncharted 2 eller Uncharted 3 tvåa på en topp fem lista. I slutändan fick det bli att de intog platsen båda två. Även första spelet är ett episkt underhållande spel, men de två uppföljarna är mästerverk och några av de bästa spelen jag kört och någonsin kommer att köra. De är sjukt snygga, har soundtrack starkare än Halo och dialogerna blandat med detaljer in i minsta lilla ansiktsrörelse, gör att spelen utklassar i princip allt annat som går att köpa för pengar. Uncharted serien skapade en helt ny hjälte och en helt ny maskot för Naughty Dog och Sony Entertainment System. 
 
 
 

På äventyr

Denna vecka kommer jag inte blogga så mycket då jag är på äventyr, men efter den 2 juli är jag tillbaka for real. Mycket inlägg med bland annat nyinköpta spel lär läggas upp. Så länge får ni nöja er med ett inlägg om dagen ungefär :) Kommer fortsätta med min lista på bästa ps3 spel och jag hoppas ni fortsätter läsa och följa även under mina segare perioder!

Playstation 3 topp 5 bästa exklusiva spel (part 3)

(03) Little Big Planet
Media Molecule / 2008 / Playstation 3
 

Först var det svårt för mig att välja vilket spel jag skulle ha på min lista av de två olika little big planet spelen, men efter lite övervägande så var det ett rätt så enkelt beslut. Även Little Big Planet 2 är bra och till och med bättre i vissa fall, men det som gör det första bättre och till och med så pass grymt att det intar tredje platsen på min lista, är att det var så nyskapande när det kom. Det var simpelt men det mest fantastiska och mest underhållande man kört på evigheter. 
Story läget var kul och inbjudande, online universumet var stort och fullt med banor och minispel du aldrig skådat. Fast det mest unika var nog läget där man kunde skapa sina egna banor och dela dem med världen. Banorna vissa spelare gjorde blev till och med bättre än spelutvecklarnas egna. Sedan så fick tvåan allt ettan hade och ettan blev som ett tomt skal, men det är ändå ettan som gjorde serien så poppis och är än idag ett mästerverk. 
 
 

Playstation 3 topp 5 bästa exklusiva spel (part 2)

(04) Infamous 2
Sucker Punch Productions / 2011 / Playstation 3
 

Det första spelet i serien var bra, det andra var bättre. Infamous 2 bjöd på allt det bästa från ettan och istället för att försöka ändra på en massa saker, så tog Sucker Punch istället det bästa från ettan och gjorde det ännu bättre. De förnyade sig men höll sig till det vi kände igen och älskade. Resultatet blev bättre än förväntat och spelet blev ett av de mest underhållande jag kört. 
 Ett spel med gnista! 
 
 
 
 

Nytt köp

Köpte ett nytt spel idag. Det blev Sly Cooper: Thieves in time!

Lite senare ikväll kommer del 2 i min lista på bästa exklusiva spel till playstation 3.


Nintendo Land Recension

Nintendo Land är spelet som följer med till alla Wii U enheter, om man nu köper den svarta och inte den vita basic modellen som kostar tusen kronor mindre.
Spelet är en samling av minispel. Vissa är bättre och vissa är sämre men nästan alla erbjuder en rejäl dos underhållning och tidsfördriv, iaf om du spelar med någon annan då Nintendo Land är gjord framförallt för flera spelare. Spelet kan man säga är ett sätt för Nintendo att visa vad man kan göra med gamepaden och jag har verkligen blivit mer kär i den och sättet att spela med både den och tvn samtidigt. Det är smidigt och funkar bra i praktiken, men lite träning för att vänja sig kan nog de flesta behöva.
 
När jag först testade spelet och körde de olika minispelen för enspelare, så tröttnade jag ganska snabbt och tänkte jaha är detta allt? Egentligen var det bara ett eller två jag verkligen fastnade för. Sedan så spelade jag det
dagen efter med Felicia och då var det betydligt roligare. Som två spelare kan du köra minispel för flera spelare, både med och mot varandra. En häftig grej är även att Wii U är första konsolen man kan spela upp till fem personer på en och samma maskin, dock behövs då 4 stycken Wii kontroller. Den femte kör med gamepaden, vilken alla vill ha. På något sätt råkade Felicia lura till sig den och spela två timmar sträck medan jag viftade med min gamla wii remote. Nåväl, man får väl vara en gentleman iblan.
 
De bästa spelen är de man kör tlsm och jag älskade verkligen Metroid minispelet som är ett ganska långt äventyr på 20 banor inklusive två bossar. Den ena som kör med gamepaden använder den som en bärbar konsol och kollar bara där, på touch skärmen som finns placerad i mitten. Och den som har wii kontrollen kollar på tvn. Det funkade väldigt bra och det är ett minispel som kräver både fokus och sammarbete.
De andra minispelen man kan köra tlsm är Legend of Zelda och och Pikmin Adventure. Båda är ganska underhållande men Zelda minispelet är ganska tråkigt för personen med gamepad, tillskillnad från de andra då det är mycket roligare att köra med gamepaden och dess nya teknik. I Zelda dock är det ganska bull då kontrollen inte känns lika smidig som i det mesta annat och den som har wii kontroll bara mejar ner fiender genom att svinga svärdet åt höger och vänster.
 
När det kommer till spel man kan köra mot varandra så finns det bland annat ett slags kurragömma/kull spel där den ena ska springa och gömma sig och sedan ska den andra leta upp och jaga personen tills den lyckas tackla omkull hen. Den som jagar har två yoshis till hjälp och den som blir jagad har inget mer än lite snabbare fart. 
Ett annat spel är ett lite skrämmande spök spel inspirerat av Luigis Mansion till gamla gamecube. Där är den ena spöket och den andra är "luigi" som ska försöka fånga in och döda spöket genom att lysa på det tills hälsan dragits ner till noll. Spöket ska däremot gömma sig och klura ut ur han kan attackera spökfångaren bakifrån. Det som gör minispelet så intressant och märkvärdigt är att spöket använder bara gamepaden medan den som är spökfångaren/luigi bara kollar på tvn där inte spöket syns till. Man måste lyssna noga på vibrationer för att indifera var spöket kan hålla hus.
 
Solospelen i spelet är som sagt inte alls lika kul som de spel jag just skrivit om, men på något sätt tycker jag dom är roligare nu när jag spelat mer. Kanske är de alla minispel som växer med tiden, man kan ju faktiskt låsa upp svårare nivåer ju bättre man blir och längre man kommer. Sedan får man mynt när du spelar som du kan använda i ett ytterliggare minispel där man vinner priser. 
Är du bra i dina spel så får du även tropies och stamps som kan ses som en sorts achivements. De är ganska svåra att få och gör att man kämpar lite extra. Därför blir Nintendo Land bara roligare och roligare med tiden, men framförallt om man spelar med vänner eller sin respektive. 
 
Nintendo Land är även ett väldigt snyggt spel och HDn fungerar fint och spelet är glasklart och fyllt med fina färger, man blir kär i Nintendo igen och alla karaktärer de skapat. Spelet Nintendo Land är en hyllning till alla spel de gjort och till alla älskade karaktärer. Jag tycker de gjorde det bra. 
 
 
 
 

Playstation 3 topp 5 bästa exklusiva spel (part 1)

 
(05) God of War 3
Santa Monica Studios / 2010 / Playstation 3
 

En brutal och intensiv final på en storslagen trilogi. Trean slog båda sina föregående och fick mig på fall. Våldet blandat med den smidiga kontrollen, den urläcka grafiken, det fina ljudet, ett soundtrack man minns och sex med Afrodite. Allt detta gjorde spelet till ett av generationens bästa och gav det en femte plats i min lista på bästa playstation 3 spel. Ett måste för alla ps3 ägare och ett äventyr man absolut inte vill missa. 
 
 

Vad vill ni se på blogggen?

Har ni några förslag på vad ni vill se här på tammagaming? Kanske en smarrig recension på något spel? Säg då gärna vilket eller vilka så ska jag se till att spela spelet om jag inte gjort det. 
 
Kanske vill ni ha mer nyheter om uppkommande konsoler? Eller höra om ett par spel som kommer senare i år? 
 
Tell me! 
 
 

Glad midsommar!

Snart ska jag iväg och kommer vara borta hela dagen + kvällen. Jag är hemma runt midnatt skulle jag gissa på, en recension på Wii U spelet Nintendo Land kommer då. 
 
Nu vill jag önska er alla en glad midsommar! Ha det bra, sup med måtta och njut! 
 
 
 

Wii U Recension

Wii U är första av tre stationära maskiner som kommer representera next gen, den uppkommande generationen. Tyvärr känns det som de flesta bara tagit nintendos senaste med en gäspning och sen inte mer med det. Vilket är synd då Wii U faktiskt är både bra, underhållande och up to date. Den har visserligen inte ens blu-ray som ps3an haft sedan 2006 och grafiken på spelen mätar sig inte med topp spel som The Last of Us tillexempel, ett spel som kom till ps3. 
 
Wii U har inte världens bästa prestanda och känns som att den tillhör samma generation som xbox 360 och ps3 i vissa avseenden. Men samtidigt känns det som en ny fläkt och ett steg i rätt riktning. Maskinen säljer dåligt och avsevärt mycket sämre än Wii än sålänge men det beror dels på att att spelutbudet är lågt och också att Wii var så revolutionerande med kontrollerna där man kunde stå upp och vifta hit och dit. Kontrollen till Wii U är också unik men inget som uppmärksamats på samma sätt. 
 
Kontrollen till Wii U är stor, men lätt. Den är snygg och har en rätt stor skärm i mitten med bland annat touch funktion. Knapparna känns igen och är lik de gamla klassiska nintendo kontrollerna och de analoga spakarna är sköna. Det som gör kontrollen speciell är såklart skärmen. Man kan nämligen välja att spela Wii U som en bärbar konsol och du behöver inte ens ha på tvn för att köra dina spel eller använda dig av de olika applikationerna Nintendo lagt in. De flesta kostar men du kan bland annat se videos, gå in på youtube, checka nyheter och spela pinball gratis. 
Jag gillar att man kan spela och se allt bara med kontrollen, det är härligt om man är trött tillexempel och bara vill ligga i sängen och spela en stund innan man ska sova. Sedan så är det ganska häftigt att man spelar både med kontrollens skärm och tvskärmen på ett par spel. I spelet Nintendo Land exempelvis finns en massvis olika minispel där man använder sig av både skärmen på kontrollen och tvn. Det fungerar väldigt bra, men ibland blir jag förvirrad då det händer saker på två ställen samtidigt. 
 
En annan bra grej med Wii U är att man kan spela gamla Wii spel, man kan till och med välja att byta hem menyn till den klassiska Wii menyn. Jag skulle inte förstå de som hade velat byta, men valet är där. 
Vill även påpeka för de som tycker att xbox one kommer vara så coolt med styrningen av din tv osv, Wii U kan också göra det.
 
Så den nya generationen är här, Nintendo har faktiskt startat den och hållt igång i ett par månader nu. Hur mycket det märks kan ju diskuteras men Wii U är verkligen ingen dålig konsol. Nintendo Land som man fick med om man köpte den rekommenderande svarta premium pack, är bra och roligt om man spelar med någon annan. Grafiken är inte wow men den är ändå ett steg rätt för Nintendo som alltid brukar haka fast sig i gamla hjulspår när det kommer till den biten. Kontrollen är ännu en gång något vi aldrig sett förut och maskinen i sig är svart och snygg. Faktiskt snyggare än både ps4 och xbox one verkar se ut att vara. 
 
Det enda jag verkligen kan störa mig på är att det inte finns så många bra spel ännu och det leder till att Nintendo faller mot sin egen grav. Jag hoppas verkligen de kommer på fötter igen och det tror jag de kommer göra, för är det något Nintendo kan så är det att komma tillbaka med nya krafter, överaskaska och göra saker vi aldrig någonsin hade trott var möjligt. Med uppkommande titlar som Mario Kart 8 lär Nintendo än en gång leverera. Hoppas jag iaf. 
 
 
 
 
 

News for Xbox One

Sedan Microsofts presentation av Xbox One har det varit mycket snack om hur dålig konsollen är hit och dit. Sony fanboys, inklusive mig själv, hackade på både Microsoft och maskinen. Vi gjorde det för vi hade rätt att göra det, Microsoft grävde sin egen grav. De hade gått ut med att man var tvungen att alltid var kopplad till internet, man kunde inte köpa begagnade spel och att låna spel från en vän och köra på din spelmaskin, var uteslutet.
Än så länge leder Sony med sin ps4 men ingen av maskinerna har lanserats så vad som helst kan hända och nu har Microsoft gått ut med härliga nyheter som gör kampen och striden jämn igen. Xbox One kommer inte behöva vara uppkopplad online 24/7 och man kan både spela begagnade spel och låna till sina vänner. Bra drag tycker jag men samtidigt får vi inte glömma att det är allt hat och klagande från spelare som jag, som gjort detta. Så tacka mig gärna alla xbox one fanboys.
 
Jag förstår bara inte det där med att Microsoft sa att alla de där sakerna som tvungen uppkoppling online var nödvändigt för att konsolen skulle drivas. Hur kan det vara sant när de nu tagit bort det och sagt att det inte alls är så viktigt. Vad var då meningen med att gå ut med det från första början? Hur tänker ett företag när man inte kan köpa begnande spel eller spela offline.. Även om de nu "fixat" problemen så känns det fortfarande skumt och jag skulle inte förvåna mig om det bara är skitsnack de säger för att få fler köpare. Sedan sitter alla där med sin xbox one och väntar ett värre öde än de som drabbades av red ring of death! 
 
Nåja skämt å sido, Microsoft verkade vara kloka som gjorde detta nu och drog tillbaka allt skit de sa var nödvändigt i början. Nu kanske det blir ett köp redan början på nästa år, men först blir det såklart en ps4. Att den kommer vara bäst är jag fortfarande ganska säker på. 
 
 
 

The Last of Us recension

Inte många spel får en att gråta, jag har nog aldrig riktigt varit med om det fram till dagen då jag satte tänderna i Naughty Dogs efterlängtade stortitel The Last of Us. Jag grät och det visar att Naughty Dog inte bara kan göra makalösa spel, karaktärer man älskar och bryr sig om, sanslös grafik och ljud, varierande gameplay och tidernas snyggaste miljöer både i dagsljus och i mörker, utan också kan få en att känna sig som en verklig del av spelet och storyn.
I detta spel har Naughty Dog tagit allt det bästa från Uncharted serien och gjort det ännu bättre, än en gång har de slått ribban på snyggaste konsolspelet någonsin och ännu en gång levererar de på alla punkter. The Last of Us är snudd på perfektion och är ett av de bästa spelet jag någonsin kört. Kanske till och med det bästa! Många håller med mig och har ni kört det vet ni vad jag snackar om, annars så borde ni springa ut i affären och köpa er ett exemplar redan idag. Detta spel har allt man vill ha i ett spel och lite till. 
 
Man märker redan tidigt hur Naughty Dog använt serier som The Walking Dead som inspiration för att göra spelet, och allt fungerar fint. Spelet har en perfekt blanding av stealth och rå action. Varje steg har betydelse, nästan vartenda andetag. Du hittar inte ammo överallt och måte vara noga med att leta igenom varje rum. Där kan finnas saker du kan behöva i framtiden, skott som kan betyda liv eller död och mycket mer. 
För att få tillgång till tyngre och mer effektiva saker måste du samla olika saker på vägen som kan uppgradera dina vapen, lvla upp olika färdigheter och göra så man kan tillverka bland annat molotovs och health kits. Allt är jättesmidigt och lättare att lära sig än det kanske låter. Kontrollen är perfekt balanserad och fungerar lika bra som i Naughty Dogs tidigare spel. 
Fienderna i spelet är både soldater, olika överlevnadsgrubber och såklart zombies. Hur man vill besegra fienderna och ta sig vidare är helt upp till dig själv. Ibland måste man göra det på ett bestämt sätt men oftast kan du välja mellan att skjuta dig genom fiende massorna, smyga dig förbi dem eller ta ut dem en och en. Ofta kan de vara väldigt många och det kan vara ganska knivigt på svårare svårighetsgrader. Men detta spelet är ett spel man älskar köra och dör man är det hur kul som helst att spela om biten du misslyckats på och försöka komma förbi på ett ännu smidigare och intressant vis.
 
Den ena huvudpersonen i spelet heter Joel, han har varit med om en väldigt hemsk händelse som har gjort honom till den han är. Han är en intressant karaktär då hans val ofta speglar saker som hänt förut. Han är snäll, men samtidigt kall och svår att komma i kontakt med. Men när man vet vad han gått genom, så förstår man. 
Den andra huvudpersonen är fjortonåriga Ellie, hon har egentligen större roll än Joel men man spelar mestadels som Joel. Förutom nära slutet då man bland annat får jaga och försvara sig mot en hord av zombies, som den unga tösen. De är ungefär likadana att styra och köra som, men Ellie har sneppet mindre liv och kan inte heller uppgradera saker som Joel kan. Ellie stöter man på ganska tidigt i spelet och hon är immun mot zombieviruset. Hon har under en tidigare händelse blivit biten men inget hände. Det är därför Joels jobb att ta henne hela vägen till en grupp som kallas "fireflies" vilket är lättare sagt än gjort då dom stöter på allt från mängder av köttätande zombies till gäng fullt med galningar. Och såklart ett och annat pussel, Naughty Dog har nog historiens bästa pussel. Jag kan inte sluta ge dem komplimanger. 
 
Under resans gång stöter man på en rad olika karaktärer som alla är intressanta och har saker att säga. Man skapar ett band med allihopa, jag har aldrig skådat ett spel med så mycket känslor och där personerna lika väl kunde varit riktiga människor. Detaljerna är också värda att nämnda då allt är så fantastiskt gjort. Ögonen och vartenda hårstrå kunde varit tagit direkt från en levande individ. Att bara stanna upp och titta på allt är magiskt. 
 
Naughty Dog har verkligen gjort det igen och de har skapat ett av både generationens och historiens bästa spel. Grafiken är som sagt tidigare det bästa som skådats i modern tid, den är som tagen från den snyggaste blu-ray filmen och i vissa stunder kunde det varit verkliga livet. Det är till och med så bra att Naughty Dog beslutat sig för att ha kvar samma grafikmotor när de gör spel till uppkommande konsoler. 
Ljudet är suveränt och musiken är så fin att man nästan fäller tårar även där, när jag var klar med spelet så höjde jag volymen och bara lyssnade på musiken. Snacka om att vara taggad till de två uppkommande spelen i serien, The Last of Us kommer nämligen också bli en trilogi. De två nästa spelen släpps till ps4. Den största anledningen jag kan komma på att köpa den konsolen, även om jag kommer göra det annars också. 
 
The Last of Us hade kunnat vara en film, spelet är ofta som en film och man blir fängslad på direkten. Man vill aldrig det ska ta slut och nu när det väl är avklarat, ja då kör man om det igen. En bra grej är att man kan köra på något som kallas New game +, där man spelar med alla uppgraderingar man har fått och låst upp från första spelomgången. På det sättet blir det enklare men samtidigt roligare på sina ställen. 
 
Detta spel har inget dåligt alls förutom att några olyckliga människor fick en bugg där man inte kunde auto spara, men det är nog inget problem då man lätt kan spela igenom i alla fall en tredjedel av spelet på en endaste sittning. Det är dock cirka 14 timmar långt om man räknar in filmsekvenserna, men spelet är så bra så det känns som kanske hälften av tiden.
 
För att sammanfatta det hela så är The Last of Us ett magiskt spel med grafik och ljud bättre än något annat, en story som verkligen fångar dig, gameplay som varierar och aldrig blir tråkig, karaktärer som får dig att både le och gråta, dialoger vassare än den bästa Tarantino filmen och mycket mycket mer. Jag skulle kunna sitta hela dagen och skriva hur bra både spelet och Naughty Dog är, men nånstans får det ta stopp. Även det bästa har sitt slut, men då får man tänka att fortsättningen på äventyret bara är runt hörnet. The Last of Us 2 och 3 är redan på min önskelista. 
 
Betyget blir 5/5 stjärnor
 

Information

Körde klart The Last of Us igår men hade inte direkt tid att varken blogga om det eller få ut en recension, då jag även införskaffat Wii U som ni kan se i ett tidigare inlägg. Men recension på spelet kommer inom de närmaste dagarna.
Wii U är också ganska najs för er som undrar och har några trevliga funktioner, kommer nog skriva en snabb recension om det med. Så nu har ni två rätt feta saker att se fram emot, men även andra nyheter kan dyka upp här på tammagaming.

Nästa vecka drar jag till Scottland i en vecka ungefär så då blir det lite torka här på bloggen, men jag hoppas ni inte dissar mig och slutar följa för det. Jag kommer ju tillbaka och antagligen med några nya spel jag köpt.

Ha det bra och game on.



Nytt köp

Köpte Wii U idag! Kommer mer om det i senare inlägg samt är en fet recension på The Last of Us (ps3) på g, är nästan klar med spelet.


Naughty Dog

Jag tänkte snacka om Naughty Dog i detta inlägg. Min absoluta favorit när det handlar om spelutvecklare.
 
Naughty Dogs spel är några av de bästa som finns att köpa för pengar. I tre generationer har de lyckats skapa spel som inte bara är underhållande och gripande, utan också ger en minnen för livet. Såklart har spelandet och spel utvecklats och ändrats radikalt med åren, men är det någon som följer med i svängarna är det Naughty Dog. De har gått från simpla plattformspel som Crash Bandicoot, till episka matine spel med grafik nästan lika snygg som verkliga livet. Naughty Dog fortsätter imponera om och om igen. För några dagar sedan släppte de The Last of Us, som jag är i full gång med att köra. Dock har jag varit lite upptagen i helgen men har ändå spelat mycket då jag är uppe sena nätter. Spelet är perfekt ut i tåspetsarna! Kan inte säga något dåligt om det alls, det blir bara bättre och bättre. På något sätt känns det även snyggare och snyggare längre in i spelet man kommer, filmsekvenserna är att dö för. Realismen i spelet är mind blowing så bra den är.
 
Naughty Dog grundades redan år 1986 och ett par spel släpptes faktiskt innan första Crash, men de blev inga stora hittar. Det var istället med Crash som företaget fick fart, pungråttan blev en maskot för både Naughty Dog, Sony och Playstation. Än idag är Crash Bandicoot en av spelvärldens mest älskade och minnesvärda karaktärer. Tyvärr har hela hans image idag förstörts av ruttna konsolspel skapade av random spelutvecklare, många vill att Naughty Dog ska göra ett nytt spel och få liv i honom igen. De är dock upptagen med mycket annat, men vem vet vad framtiden har att erbjuda på. 
 
En sak med Naughty Dog som gör dem så speciella och att de verkligen står ut ur mängden, är att sedan de släppte första Crash Bandicoot spelet så har de bara släppt spel på toppnivå. Vartenda spel har varit snudd på perfekta och de har faktiskt bara blivit vassare och vassare. Hur man kan släppa spel i samma perfekta kvalite gång på gång, är för mig och antagligen många andra ett mysterium. Men på något sätt fixar Naughty Dog detta och därför har de och kommer alltid ha en stor och varm plats i mitt hjärta. 
 
Naughty Dog har i sina år lanserat stora spelserier som: Jack and Daxter, Uncharted och nu The Last of Us, som också kommer bli en trilogi. Tvåan och trean i serien lär även lanseras på ps4 och huruvida det kommer finnas tillgängligt på ps3 vet jag inte, men då är det bara att uppdatera sig. 
 
Låt oss nu snacka lite mer grafik..
Uncharted 2 blev utnämnt till game of the year av många sidor, det fick skyhöga betyg och sades vara det snyggaste konsolspelet. Sedan kom uppföljaren Uncharted 3, det kunde ju omöjligt vara bätter än tvåan för ett sånt spel kan man väl inte lyckas göra ännu en gång? Eller? 
Uncharted 3 fick bäst poäng av alla Playstation 3 titlar, det sammanlagda betyget ligger på nästan 100%. Utnämndes även till game of the year av många, bland annat av ign och gamereactor. Grafiken var snyggare än Uncharted 2 och blev klassad som bäst. Naughty Dog hade nu inte bara ett av generationens snyggaste spel, utan två. Men vi får inte glömma Uncharted 1 som är starten på hela serien och än idag ett häftig fullspäckad äventyr. 
Sedan så kom The Last of Us för några dagar sedan och direkt fick det fullpoängare var man än tittade. Det sammanalagda betyget ligger uppe vid Uncharted 3 och Naughty Dog har nu inte bara tre spel denna generation som utnämnts till snyggast, utan de har även tre spel som utnämnts till bästa Playstation 3 spel någonsin. Kanske blir också The Last of Us årets spel? Bara att vänta och se. 
 
Som sagt så kan Naughty Dog det här med spel. Det är inte bara grafik de kan bra, ljudet är bättre än de flesta stortitlar jag spelat. Dialogerna är fantastiska och underhållande, i klass med Quentin Tarantino faktiskt. Karaktärerna minns man och man bryr sig om dom, vilket jag inte skådat i något annat spel under alla mina år som gamer. Allt detta gör att Naughty Dog blir en av mina favoriter inom spel, kanske till och med den bästa. 
 
 
 
 
 
 
 

Första intrycket av Wii U

Tja
 
Blev inget bloggande igår, var på  något släktkalas igår men det gick bra och sedan på kvällen så fick jag testa på Wii U hemma hos min tjejs syster och hennes kille. Här kommer mina första intryck.
 
Kontrollen var ganska stor, men jag älskade att den var så lätt och vägde i princip inget alls. Den var snygg och svart (finns även en vit, sämre version) och hade en skärm. Det är det nya och lite unika med Wii U att även spelkontrollen har en skärm, så att det kan bli som en bärbar konsol. Är det sent och du inte orkar med tvn, så är det bara att lägga sig i sängen och spela på din gamepad (kontrollen). Väldigt najs. Grafiken på gamepadens skärm är dock inte lika snygg som tvn och inte heller lika snygg som t.ex. ps vitas bild. Där snackar vi bärbar hög kvalite. Bilden på tv skärmen är iaf fin och full med färg och liv. Nintendo har för första gången full hd på en spelmaskin, det tog bara typ 20 år. Tyvärr ingen blu-ray vilket jag tycker är konstigt då till och med ps3 som hade realese för 7 år sedan har blu-ray och alltid haft. Nåväl, det avgör inte kvaliten på spelen.
 
Spelet jag fick köra var Super Mario Bros. U och det var kul, inget märkvärdigt direkt men underhållande precis som de flesta mario spelen. Tydligen ska detta spel vara lite kärlek till alla gamla Super Mario Bros spel, t.ex. trean som idag är stenålder men fortfarande en guldklimpt i spelvärlden. 
Kontrollen fungerade smidigt och bra, men jag var inte speciellt duktig om man säger så. Tror inte Mario är min starkaste sida, eller så fick jag bara prestations ångest när tre stycken inklusive en hund kollade när jag lirade. Ofast sitter man ju hemma ensam i sin fåtölj i mörkret. Men man kan ju inte heller vara en gud första gången man testar ett nytt spel. 
 
Wii U var kul och det lär bli ett köp nästa vecka. När jag sedan spelat ännu mer kanske det kommer en full recension av maskinen samt spelen.
 
 
 
Följ min blogg med Bloglovin

The Last of Us

Idag var jag och köpte mig ett exemplar av The Last of Us. Det blev en special edition till och med, 599 kronor på Elgiganten. Väldigt värt det! 
 
Har spelat ungefär en halvtimme kanske och det är väldigt bra. Grafiken är dösnygg och ljudet är i högsta klass. Älskar dialogerna och man engagerar sig i både storyn och huvudkaraktärerna. Det är fint, känslosamt och brutalt.  Påminner mycket om en film och är precis så som ett riktigt zombie spel ska vara, det har allt det där många misslyckas med i sina spel. Men Naughty Dog har alltid varit noga med att göra sina spel till perfektion och är väldigt bra på detaljer och få en engagerad. T.ex. spelade jag klart Uncharted 3 på en dag, då är det ett bra spel. 
 
Det blir mer spelande av The Last of Us kväll och när spelet är avklarat lär det komma upp en fet recension här på bloggen, så stay tuned för det. 
 
 
 
 
 

Inköp på g

Då har jag bestämt mig för att köpa ett Wii U nästa vecka. Vill gärna spela ett par uppkommande titlar och wii har varit jättekul att spela med andra. Så det blir ett Wii U + ett köp av New Super Mario Bros, det enda som lockar mig för tillfället. Spelbiblioteket är rätt svagt just nu men titlar som Donkey Kong, Mario Kart och Smash Bros är påväg. 
 
Bilder och recension av maskinen kommer efter inköp och test av allt vad den har att erbjuda!
 
 
 

Playstation 4 vs Xbox One

Den stora frågan, vilken är bäst? Vilken ska man köpa och varför. Jag har nu som ni nog vet, kollat alla presskonferenser på E3 mässan, jag har bra koll och även om det dröjer några månader tills konsolerna går att köpa så tycker jag det är dags för en första battle.
Jag kommer gå igenom de saker som är bra och de saker som är mindre bra med de båda. Sedan lite personliga åsikter och tankar om maskinerna och dess spel, framförallt de exklusiva titlarna vi vet om.
 
Hur detta kommer gå till är att jag går igenom olika kategorier såsom grafik osv och ger betyg åt båda maskinerna. Visserligen vet vi inte så jättemycket men man har ändå en aning och saker som pris och prestanda vet vi redan till stor del. Så låt oss starta. 
 
Pris
Xbox One = 4495 kronor    4/5 
Playstation 4 = Cirka 4000 kronor   4.5/5 
 
Väldigt hugget som stugget men med tanke på att båda konsolerna kommer vara ungefär lika kraftfulla så måste Ps4 ta denna ronden. Visserliggen har Microsoft lagt till en Kinect som medföljer, vilket inte är världens billigaste. Men Sony kommer ha med Move kamera och så mycket billigare kan den inte vara att tillverka. Plus så är inte Xbox One så himlak kraftfull som de lovat och jag tror själv att ps4 kommer ha sneppet vassare prestanda, men det får vi såklart se. 
 
Kommer man kunna spela hur man vill?
Xbox One = Tvingad uppkoppling minst en gång om dygnet. Man kan bara spela om man är online och kinect måste alltid vara igång. Begagnade spel fungerar inte till konsolen och man kan inte spela vänners spel då de är låsta till sin egen konsol. Slutligen kom nyss ännu en kass nyhet att man bara ska kunna spela konsoller som släpps i sitt land och dumma Microsoft kommer bara lansera Xbox One i 21 länder. Resten av länderna kan inte importera och måste istället vänta på en ny lansering som kan dröja upp till ett halvår. #fail  Betyg: 1/5
Playstation 4 = Man behöver inte vara uppkopplad till nätet för att spela spel och man kommer kunna köra både begagnade spel och vänners spel. Tyvärr kommer online att kosta, men summan för vad ett år kostar är lägre än vad Xbox Live kostar.  Betyg: 3/5
 
Underhållning och exklusivitet
Xbox One= Maskinen kommer vara som en slags medie spelare där du ska kunna göra det mesta från att kolla på de senaste filmerna till att prata på skype medan du kör ditt favoritspel. Man ska även kunna använda sin röst och prata med din kinect, t.ex. kan du säga: "titta på film", och så ser du film. Lite onödig funktion känner jag men vissa kanske tycker det är häftigt. Men är det t.ex. mitt på natten vill man inte sitta och prata högt inifrån sitt rum. Sedan att man ska kunna styra alla maskiner i rumet med Xbox One känns lite överdrivet. Men man ska kunna säga byt till tv och så ser du på tv. Men hur lat är man om man inte orkar stänga av sin Xbox och trycka på en knapp på sin tvkontroll? När det kommer till spel så blir det bland annat Halo 5 och Dead Rising 3. Även några helt nya exklusiva titlar som Ryse och Titanfall.   Betyg: 4/5
Playstation 4 = Har hört från folk som säger att Ps4 kommer vara en klassisk spelkonsol och inget mer, fel säger jag. Precis som ps3 på sin tid kommer ps4 vara en mediecentral som erbjuder det mesta. Man kan inte göra alla saker man kan på xbox, som t.ex. prata med sin kamera, men det bryr jag mig inte direkt om och istället ska man med ps4 få tillgång till miljontals gratis låtar och film. Alla som köper online blir också gratis plusmedlemmar och kommer få tillgång till massa gratistitlar och extra material till sina spel. När det kommer till spel så har Sony utlovat hela 20 exklusiva titlar bara det första året, vilket är mer än Microsoft som snackar mer än de agerar och kommer ha flera titlar vi får vänta minst ett år till på. Playstation 4 kommer få titlar som Kilzone: Shadow Fall, Knack, Infamous och The Order: 1886.                         Betyg: 4/5
 
Sammanlagt betyg: Xbox One = 9/15
                            Playstation 4 = 11.5/15
 
Såklart är det mycket en smaksak men båda konsolerna är kraftfulla, ger ungefär lika stark spelupplevelse och har bra sartfällt med spel. Det som avgör allt är att Xbox One kommer vara regionslåst, tvingad uppkoppling till nätet och att man inte kommer kunna varken låna spel eller köpa begagnade spel. Saker som pris och exklusiva titlar är inte det mest viktiga. Men även där tycker jag Sony gjort ett lite bättre jobb. Microsoft har lagt till några nya fräscha funktioner men i slutändan är det inte det som avgör hur många köpare man får. 
 
 
 

The Last of Us

På fredag släpps ett väldigt efterlängtat storspel till ps3. Jag har sett fram emot det ändå sedan det först utanonserats och spelet är The Last of Us. Utvecklat av Nauthgy Dog som gav oss spel som Uncharted, Crash Bandicoot och Jak and Daxter. 
 
Jag kommer köpa det direkt på releasen och det blir antagligen en limited edition utgåva. Bilder på spelet kommer efter inköp och kanske även en recension när spelet är avklarat. Har dock mycket spel att köra igenom för tillfället, tack gode gud för sommar. Fick mycket spel när jag fyllde 18 för två veckor sedan och har även köpt några spel på loppis + så kom ett paket med Assassins Creed 1 hem för några minuter senare. Har faktiskt bara kört Assassins Creed 2 och inga andra i serien. Lite pin men lär bli ändring på det nu. 
 
Btw måste jag säga att Resident Evil 4 är det bästa zombie spelet jag spelat. Kanske kan The Last of us, som också är zombie spel, ändra min åsikt men än så länge är RE4 helt fantastiskt. Det var också en titel jag missade när det kom ut för ett x antal år sedan, men nu har jag börjat spela det och är cirka 4 timmar in i det. Mycket bättre än både RE5 och framförallt det genomusla RE6 som inte alls kändes varken skrämmande, smidigt eller snyggt. 
 
Mer tankar om spel och info om uppkommande titlar ser ni här på bloggen. 
Måste också säga att jag gjorde fail med min rubrik på headern. Min blogg heter tammagaming men jag råkade skriva tammasgaming på headern. Nåväl båda namnen funkar men vill ni hitta hit så är det tamma och inte tammas. 
 
Keep on gaming and I will see you soon guys
 
 

Nintendo Presskonferens

Den sista stora presskonferensen hölls av Nintendo, fast det var inte på samma sätt som med de andra företagen. Nintendo körde istället sitt egna race och körde livestream från en annan plats som visades live på e3 och via nätet. Deras presskonferens var den kortaste men lätt bästa. På de knappt 40 minuter långa presskonferensen så visades en mängd spel upp. Vi fick se trailers, gameplay och in footage. Några spel var kanske inte så värst fantastiska men det fanns några som fick mig att vilja springa ut och köpa en Wii U redan idag. 
 
De visade två nya pokemon spel, ett par spel som kommer att finnas tillgängligt på Nintendos egna E-shop och de visade även ett par blockbuster spel som också släpps till Microsoft och Sonys konsoler. 
Sedan så är det ju de exklusiva spelen, de jag kollar mest på och är mest sugen på. När det kommer till Nintendo och dess konsoler så köper jag bara exklusiva spel till maskinen, resten blir antingen till Xbox eller Playstation. Men det är just när det kommer till det exklusiva som Nintendo gör alla rätt. Wii var långt ifrån min favorit konsol och Wii U kommer nog inte bli min nummer ett, men det som gör de så bra är att de alltid har två-tre spel som är perfekta. Nintendo lyckas ofta pricka in perfektion. De gör det inte på många spel men när de lyckas är de givna köp och massvis med timmar kommer läggas ner. Jag har spelat Mario Kart Wii, Brawl och Super Mario Galaxy 2 så mycket att mina ögon nästan poppat ur skallen. Och nu när Nintendo på E3 har utanonserat ett nytt 3D Mario äventyr, Mario Kart 8 och ett nytt Super Smash Bros - då är jag i himlariket. 
 
E3 kan man säga började idag, när de stora presskonferenserna tagit slut är det dags för E3 att officielt ta sin början. De som är lyckligt lottade att vara i på mässan i Los Angelos kan nu testa spel från alla de ledande företagen och spelutvecklarna. Det finns bås för både Ps4 och Xbox One, och mycket mer. 
 
Jag hoppas ni följt E3 här på min blogg och kanske till och med sett någon live stream. Har ni frågor eller vill veta mer om något specifikt så kan ni alltid kommentera här nedan, skriva till mig privat eller på facebook. 
 
Ha det bra nu och game on! 
 
 

Nintendo news

OMG OMG!

MARIO KART 8 OCH ETT NYTT SUPER SMASH BROS KOMMER TILL WII U. PLUS NYTT DONKEY KONG COUNTRY!

damn u nintendo nu måste jag införskaffa en wii u också


Sony Presskonferens

Igår natt eller idag morse klockan 3 hade Sony sin presskonferens. Jag försökte hålla mig vaken men somnade efter cirka en halvtimme. Därför fick jag se presskonferensens replay nu precis och jag blev besviken med vissa saker men mäkta imponerad av vissa saker. Överlag gjorde Sony det riktigt bra och jag tycker fortfarande spelutbudet är bra. Tyvärr så var det inte så många exklusiva spel som jag hoppats på, mest spel de redan visat. Och de bästa spelen som t.ex. Destiny kommer även släppas till last gen - ps3, xbox 360. 
Presskonferensen låg på stax under två timmar men de kunde lätt ha kortat ner den till Microsofts tid på 90 minuter. 
 
Vi fick se konsolen för första gången och först hade jag blandade känslor. Den såg inte ut som jag tänkte mig i huvudet och den såg lite smått konstig ut vid första anblick men när jag sett den flera gånger, kollat bilder etc, så tycker jag faktiskt om den mer och mer. Playstation 3 är snyggare helt klar men Playstation 4 ser ändå ut som en fin konsol som lätt smälter in i min teknik omgivning. Den är svart, smidig och elegant. Påminner lite om en korsning mellan playstation 2 och Nintendo Wii. 
Kontrollen tycker jag också om. De nya analogsparkarna känns bättre och mer sensitiva, touch funktionen hoppas jag fungerar lika bra som till ps vita och att färgen uppe på kontrollen ändras beroende på vilken spelare du är, är en ganska najs funktion. 
Priset på Sonys nya maskin kommer ligga på cirka 399 dollar, alltså cirka 4 lax. Vilket är ett bra pris och ett smartare drag av Sony än föregående konsol ps3 som låg på över 6000 kronor vid relase. Microsfots Xbox One kommer kosta cirka 5000 kronor.
 
Några spel som såg väldigt lovande ut var: "Kingdom Hearts 3", Destiny", "Batman "Origins" och "Infamous: Second Son"
Bara två av dess är dock exklusiva till playstation 4 men även andra titlar visades upp som är exklusiva. Mycket indie och arcade spel som man kommer kunna köpa för en billig peng. 
 
Ett par nyheter som gör att Sony krossar Microsoft ännu mer är att Playstation 4 kommer kunna spela begagnade spel, vilkket Xbox One inte kommer göra. Bara ett fåtal, men de flesta går bara att spela till en maskin och sedan är det låst. Vilket känns som en riktig fail för Microsoft. 
Playstation 4 kommer även kunnas spela offline tillskillnad från Xbox One där man måste vara uppkopplad hela tiden. Vilket också känns som ett steg i fel rikting. Hurvida det ändrar försäljningen av de båda konsolerna har jag ingen aning om. På många ställen som Webhallen och Amazon är det ganska jämnt när det kommer till förhandsbokingar. Men av det jag läst verkar det mesta tyda på en vinst för Sony denna nya generation.
 
Deras presskonferens var bra, men jag hade velat se lite mer spel som föll i min smak. Jag tycker att det mesta man sett på E3 har varit ungefär samma och min personliga åsikt är att Ubisofts presskonferens var den bästa.
 
Snart är det dags för Nintendo att kliva upp på scenen och jag hoppas de visar upp några storslagna spel till Wii U, som just nu står i skuggan av konkurenterna. Klockan 16.00 börjar Nintendos presskonferens. 
 
 

Ubisoft presskonferens

Då har jag även sett klart på Ubisofts presskonferens på E3. E3 har än så länge varit riktigt bra och nu väntar jag spänt på Sony. De ska visa upp Playstation 4 och jag är sjukt tagga. Känns som Sony redan vunnit första ronden och då har vi inte ens sett konsolen. 
 
Ubisoft visade upp ett tiotal spel, bland annat Rayman Legends, Splinter Cell Blacklist, South Park, Watchdogs, The Crew, Assassin's Creed 4 och några till. Jag ska skriva lite om de tre spel jag föll för mest. 
 
Watchdogs är nog det spelet jag mest ser fram emot, tlsm med Rayman Legends som bara verkar vara så sjukt underhållane och vackert. Det är två spel i helt olika kategorier och spel som passar för helt olika tillfällen, det handlar mycket om vilket mood du är i. Watchdogs kommer jag nog köpa direkt på release, förhoppningsvis till ps4 som jag också tänker köpa på release. Spelet har nog de flesta hört talas om eller sett glimtar av. Det handlar om en framtid där allt du gör syns. Som ett "Big Brother" samhälle ungefär. Men vår huvudperson har en manick, ser ut som en iphone av något slag, som gör att han kan bryta sig in i hela systemet och ta över och styra allt tekniskt. Alltså alla maskiner, överbevakningskameror etc. Det är ett väldigt häftigt koncept och skapar många möjligheter till ett nyskapande spelande. Jag ser väldigt mycket framför mig och när de visade en trailer för spelet så blev jag helt blown away. Spelet verkar vara fantastiskt bra på så många nivåer. Gameplay, story, ljudet, musiken och framförallt grafiken. Om något spel är next gen så är det Watchdogs. I vissa stunder kan man inte se om det är ett spel eller en riktigspelfilm, for real. 
 
Nästa spel jag vill tala kort om är Rayman Legends. Jag älskar Rayman, det är underhållande och ett väldigt bra paltformspel. Förra spelet, Rayman Origins har jag till min ps vita och det är ett fantastiskt tidfördriv som passar perfekt när man är ute och reser. Rayman Legends däremot lär jag nog köpa till en stationär konsol, kanske även till Wii U när jag nu inskaffar den. Har faktistk tänkt göra det ett tag men tvekar fortfarande. Man måste ju ha pengar till ps4 med och kanske en Xbox One, tur jag sommarjobbar i år. 
Slutligtvis om Rayman Legends måste jag klämma in att det finns musik nivåer i spelet, där man hoppar genom banor i takt till kända rock låtar. När man slår fiender så blir det en ny del i låten osv. Jag hoppas ni hajar.
 
Det sista spelet jag vill tala om som Ubisoft visade upp är South Park: Stick of Truth. Ett spel som mer liknar en serie än ett spel, men som ser så himla festligt ut. Det är massa humor och alla filmsekvenser är som tagna från de allra bästa avsnitten. Hur gameplayet är fick man inte se, men det kan inte bli mer än bra. Det har lagts ner mycket tid på detta spel, i flera år. Skaparna från serien är med på ett hörn och jag är taggad.
 
Då har jag sett tre stycken presskonferenser och E3 mässan 2013 har knappt börjat. Jag gillar att startdatutmet för mässan är dagen efter det egentligen börjar. Skitsamma, det gör bara att man får se ännu mera godsaker. Nu är klockan snart 2 på natten vilket betyer att om cirka en timme är det dags för Sony att dra till med sin presskonferens och även om jag redan bestämt mig, ska det bli najs att äntligen få se Playstation 4 konsolen som de så länge hållit hemlig. 
 
 

EA Presskonferens

Nu har även EA haft sitt på E3 mässan och de visade ett par nya spel. Inget fantastiskt men Plants vs Zombies 2 verkar ganska trevligt och underhållande. Det är lite annorlunda ettan och är mer som ett fps. Blir kanske ett köp i framtiden, via psn eller xbox live. 
 
Sedan så visade Dice upp Battlefield 4 igen och så en liten teaster trailer till Mirrors Edge 2. Kan nog bli ett ganska härligt spel, gillade atmosfären i ettan och att det var så nyskapande och olikt andra spel. Battlefield 4 däremot liknar de flesta spelen i sin genre. Visserligen är jag mer förtjust i Battlefield än Cod men har tröttnat lite på båda serierna. 
 
Och så var det alla dessa sport spel, EA sluta lägga ner hälften av alla era presskonferenser på sport spel. Det räckte väl Microsofts första visning av sin Xbox One hade en massa sport spel, vi vet vilka som kommer det räcker. Fast grafiken var väl läcker och så, men samtidigt känns det inte så bra som man vill det ska vara 2013-2014. Men jag kunde inte bry mig mindre, sport spelen lär jag ändå aldrig införskaffa. 
 
Jag är lite besviken på EA's presskonferens. Den började bra men blev snabbt dryg, Dice kryddade till det i slutet men det var ganska dåligt överlag. Microsoft gjorde ett bättre jobb men de förstörde också mycket då de visade flera spel som sedan EA också visade. Kunde inte Microsoft nöja sig med att visa exclusives där EA inte var inblandade? Nåväl, nu är det bara en timme tills Ubisoft ska upp på scen och ha sin presskonferens. Hoppas på en smaskig trailer eller gameplay från Rayman Legends, och något annat smått o gott. Mer info kommer efter midnatt! 
 
 

Microsoft presskonferens

Nu har E3 på riktigt gått igång. Microsoft var först ut och har precis avslutat sin presskonferens. De visade mestadels Xbox One spel men även ett par nya exklusiva 360 spel som kommer senare i år och början på 2014. 
 
Jag är ganska glad att Microsoft denna gång gjorde betydligt bättre ifrån sig, visade fetare spel och inte bara babblade om cod och sport spel. Denna gången visade de faktiskt spel som intresserade en och kan bli riktiga höjdare i framtiden. Spel som erbjuder mycket online och det bästa av allt - Halo 5. 
 
Jag tänker bara prata om spelen de visade till Xbox One då det är Microsofts uppkommande och jag antar folk vill höra mer om den för tillfället. Först vill jag säga att det verkar komma några fina exklusiva spel till One. Inte lika bra startfält som Ps4 än så länge men titlar som: "Ryse", "Halo 5", "Dead Rising 3 och "Sunset Overdrive" gör mig ganska taggad. Iaf mer taggad än jag var för en vecka sedan. Resten av spelen är inte jättemycket att hänga i julgranen men än är det fortfarande ett par månader kvar till relasen av både Xbox One och konkurenten Playstation 4. Sony kommer visa ps4 och hålla sin presskonferens runt 3 inatt/morgon. 
 
Då går vi igenom de bättre spelen som visades under kvällens presskonferens. Först har vi "Ryse" som utspelar sig under romartiden. Man spelar som en romersk ledare för en stor arme. Man bekämpar barbarer och skjuter sönder torn bland annat. Det verkar vara väldigt brutalt, ungefär som "God of War" till ps2 och ps3 och påminner lite om en blanding av Sagan om ringen, 300 och Beowulf. Fightingen känns smått enformig men samtidigt väldigt snabb och smidig. Som romarledare kan man välja vad ens soldater ska göra och ge de kommandon, samtidigt som man kan spela fritt med sin hjälte och trycka sitt svärd genom stackars barbaransikten. 
 
Nästa spel jag vill snacka om är "Dead Rising 3". Jag spelade tvåan på playstation 3 men var aldrig riktigt förtjust. Tyckte inte om upplägget och handlingen var rätt lös. Kameran var jobbig och bossfighterna var många men för trista blandade med en ganska för svår svårighetsgrad på sina ställen. Jag gillar svåra spel, men ett svårt spel måste vara lika roligt som det är svårt. Om ni förstår vad jag menar. 
Men trean verkar mycket mer najs. Man är mer fri och är i en stor öppen stad, man kan kombinera ännu fler vapen än tidigare och det känns avsevärt mycket mer smidigt. Huvudpersonen verkar ganska badass och effekterna samt grafiken känns suberb. Det är såklart förväntat av spel till de uppkommande maskinerna men ändå. Jag blev faktistk lite blown away. 
 
Sist men absolut inte misnt måste jag säga ett par ord om trailern de visade till Halo 5. Halo spelen ligger mig nära hjärtat och även om jag är lite av en playstation och sony fanboy så kommer jag antagligen också köpa Xbox One, mest tack vare Halo. Trailern var riktigt häftig och ibörjan visste man inte ens om vilket spel de visade. Man såg någon gå i en lång kappa, hans ansikte syntes inte och han gick i öknen precis som Nathan Drake i "Uncharted 3". Sedan så träder en stor maskin upp framför personen i kappa. Personen i kappa drar av sig luvan och man ser Master Chief. Rysningar i kroppen, publiken från presskonferens ljublar och man blir taggad. Fan Microsoft, jag som planerade att nöja mig med Playstation 4 denna generationen. Och kanske Wii u, mest för att det är kul att spela med vänner.
 
Om mindra än två timmar ska Ubisoft hålla föredrag på E3, mer info kommer då. 
 
 

Mer info om E3

Livestreamen från Microsoft presskonferens fungerar sisådär just nu, de flesta ser bara en grå bild. Så just nu känns det mer som xbox none istället för xbox one.

I alla fall så har tider ändrats för några av de större händelserna på E3 men här är några tider som man borde ha koll på. Och som sagt så börjar egentligen inte E3 mässan officielt förrän 11 juni - imorgon, men några av de största ögonblicken lär man få se ikväll och natten mellan idag och imorgon.
• Microsoft - 18:30

• EA - 22:00

• Ubisoft - 24:00

• Sony - 03:00 (tisdag morgon)

• Nintendo - 16:00 (tisdag eftermiddag)


E3

Om 20 minuter så är det dags för Microsofts presskonferens på E3 mässan, de är först ut. Vill man se det live kan man bland annat kolla på gamereators hemsida. Där kommer även nyheter om mässan läggas ut under de tre närmaste dagaran. Men den bästa infon får ni här, tammagaming.blogg.se 

Game on! 



E3 2013

Inatt börjar E3 Mässan 2013. Det kommer sträcka sig mellan 11-13 juni. Redan runt 11-12 inatt startar Sony sin presskonferans, förhoppningsvis får vi se den läckra ps4 de ännu inte visat upp, och kanske ett par heta spel.

Mer info om E3 ser ni på tammagaming.blogg.se

Next gen

Det är dags för en ny era spelkonsoler, en helt ny generation ska ta sin början. Eller vänta, vi har redan börjat. När hände det?


För mig så känns det fortfarnde som genereation 7 (ps3 wii xbox 360) men egentligen har nästa generation, 8 då för er som är lite efter, redan börjat. Först kom ju Nintendo 3DS och redan då var den generation vi ser som nuvarande, förbi. Sedan kom ps vita, en väldigt bra bärbar konsol som jag köpte på release till och med, men next gen? Verkligen? Visst det är den första bärbara spelmaskinen i full hd men jag känner att sålänge inte sony och microsoft kommit ut på marknaden med sina stationära maskiner, ja då är det fortfarande generation 7 för mig. Även om Nintendo vann med Wii och kom ut med sin uppföljare Wii U för över ett halvår sen så känns det som de flesta inte riktigt uppfattade det ens som en ny konsol. Många har jag hört säga: "Men Wii U är väl bara typ ett tillägg, det är väl typ bara ett spel". Nej det är en ny maskin, början på nästa generation. 
 
Så generation 8 är här. Det är både sorgligt men samtidigt bra. Det kan behövas något nytt, fräscht. Jag längtar riktigt mycket till både playstation 4 och xbox one. Dock kommer xbox one stinka x längder hästavföring om alla rykten stämmer. Visserligen kanske det bara är strunt som sägs, men vi får väl se vad som händer på den uppkommande E3 mässan om ett par dagar. Det som köper flest spelare och det man vinner mest på är spelutbudet. Därför ska man inte dra för grova slutsatser innan man fått se på startfältet. Även om det drar lite mer åt playstation hållet för mig så kommer nog båda två inhandlas inom en ganska kort tid efter deras lanserings datum. 
 
Generation 7 har varit fantastisk och det har släppts många fina spelserier som t.ex. Uncharted. Fina titler från Nintendo som Super Mario Galaxy. En rad goa Halo spel och ett slagsigt avslut på God of War trilogin. Och såklart extremt mycket mer. 
 
Jag hoppas att alla de tre stora spelutvecklarna: Nintendo, Sony och Microsoft, tar vara på det som gjorde föregående konsoler bra. Jag hoppas de lyssnar på oss gamers och ger oss mer än bara en speluppelevelse. Jag vill ha minnen för livet, och jag vet att jag kan få det. Nu är det bara upp till dessa tre bestar att leverera. För om de levererar kommer bara spelvärlden bara bli gladare och gladare. 
 
Mer info om de uppkommande rivalerna Xbox One och Playstation 4 kommer senare. 

Stay tuned for more hot stuff at tammagaming.blogg.se 

Peace!

 

Välkommen!

Detta är min nya blogg, en blogg om spel framförallt. Jag kommer skriva om nyheter i spelvärlden, om nya uppkommande spel och konsoller. Skvaller och rykten, heta recensioner på både gamla och nya spel. Och såklart mycket mycket mer! Jag hoppas ni alla kommer trivas här och har ni några åsikter om det jag skriver så säg gärna till.
 
 
Extra tack till min fina tjej Felicia fellemunk som hjälpte mig med design och headern.
 
 
 
Stay tuned for more gaming stuff at tammagaming.blogg.se
 
 
 

RSS 2.0